Sursa bucuriei în dragoste și în căsnicie

Mulţi oameni se căsătoresc fără să se fi rugat în prealabil pentru îndrumare sau acţionare corectă. Pentru a fi cu adevărat împlinită, o căsnicie trebuie să se bazeze în primul rând pe o puternică armonie spirituală interioară. Ea trebuie să fie o fuziune a două inimi.

Unele femei (sau chiar şi unii bărbaţi) vor să se căsătorească pentru a fi în siguranţă sau pentru o căpătuire uşoară ori pentru că îşi doresc un cămin. O asemenea atitudine este greşită. Siguranţa se dobândeşte prin acordarea cu sursa cosmică de energie, care aduce, în mod crescător, tot mai multe idei creatoare, armonie, pace, fericire, precum şi apărare şi îndrumare în toate privinţele.
De vreo câţiva ani, o femeie care se dădea în vânt după plăceri uşoare, mă întrebă: „Aş începe o viaţă nouă, m-aş mărita, aş vrea să fiu iubită şi respectată, să am un soţ, o casă şi copii. Ce să fac? Sunt condamnată?”
I-am răspuns că, în momentul în care a ajuns la o hotărâre fermă în ce o priveşte şi doreşte să fie sinceră cu ea însăşi, forța atotputernică va reacţiona şi va îndeplini visurile sale. Am accentuat adevărul simplu că Dumnezeu, principiul vieţii și dătătorul de energie cosmică, nu condamnă pe nimeni.
I-am spus femeii că trebuia să se îndepărteze complet de trecut şi să devină, spiritual şi în simţire, una cu scopul vieţii sale – pace, libertate, demnitate, iubire, căsnicie, fericire. Dacă va face aceasta, Dumnezeu, în nemărginita Sa dragoste, va reacţiona.
Ea spunea adesea următoarea rugăciune: „Mă iert pe deplin şi, ori de câte ori voi simţi înclinarea către nimicire şi ură, voi afirma: «Laud pe Domnul ce sălăşluieşte în mine».
Dumnezeu mă iubeşte şi se îngrijeşte de mine. Pacea să umple sufletul meu şi iubirea să pătrundă în toată fiinţa mea. În spirit sunt măritată cu un bărbat de o deosebită nobleţe spirituală şi între noi domneşte armonia, pacea și înţelegerea.
Mulţumesc pentru căsnicia mea fericită, casa mea minunată şi cei doi copii ai mei”.
Discursul său interior era de aşa manieră, ca şi cum ar fi fost într-adevăr măritată, ca şi cum ar fi avut un cămin şi doi copii. Toate dorinţele sale s-au împlinit. Acum duce o viaţă fericită. S-a căsătorit cu un profesor universitar şi de curând a născut doi gemeni sănătoşi.

Idei forţă
1. Cine se aseamănă se adună. Pentru a atrage bărbatul potrivit în viaţa ta, trebuie să reflectezi asupra atributelor şi asupra calităţilor pe care le admiri la un bărbat. Dacă îţi vei reprezenta aceste calităţi intens şi te vei gândi mereu şi mereu la ele, acestea vor coborî, asemenea sămânţei, în subconştientul tău şi cu siguranţă vei întâlni şi vei atrage bărbatul personificat în mod ideal de către tine. Fiecare sămânţă creşte în felul ei.
2. Când un bărbat caută o femeie, ar trebui să se gândească la acele calităţi pe care le admiră la aceasta. Printr-o
considerare spirituală a acestor atribute şi calităţi, prin concretizarea lor în spirit, înţelepciunea infinită a subconştientului său îi va aduce faţă în faţă pe cei doi.
3. Căsnicia este cea mai sfântă dintre toate Instituţiile pământului. De aceea ar trebui păşit într-o căsnicie cu veneraţie, calculat şi cu deplină înţelegere a semnificaţiei sale spirituale. Căsnicia este un unison al inimilor şi idealurilor divine, este armonie şi inocenţă a intenţiei.
4. Fericirea în căsnicie depinde de iubirea, loialitatea, sinceritatea, înţelegerea şi dorinţa de a se înălța reciproc pe plan spiritual, sufletesc şi în orice altă privinţă. Pentru a-şi asigura o căsnicie fericită, sotii ar trebui să se roage împreună, și atunci vor rămâne împreună şi vor fi fericiţi.

(Fragmente din cartea „Practica gândirii pozitive”, autor Joseph Murphy)

Categories: Articole

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com