Armonizarea relațiilor noastre cu semenii

Cea mai bună cale pentru o soluţie armonioasă cu alţi oameni constă în aceea de a lăuda Divinul din ei şi de a te lămuri că fiecare bărbat sau femeie constituie chintesenţa sau un exemplu al întregii specii umane. Fiecare om ce trăieşte pe pământ este un copil al lui Dumnezeu; și dacă respectăm şi cinstim Divinul din noi înşine, atunci în mod automat vom respecta şi vom cinsti prezenţa divină în alţi oameni.


Un afacerist japonez, pe care l-am întâlnit pe insula Hawaii, avea propria sa filozofie. Mi-a prezentat-o: „De cincizeci de ani mă ocup de afaceri şi am călătorit mult. Am învăţat că oamenii sunt în general cumsecade şi cinstiţi. Ei se deosebesc mult între ei, au acumulat cunoştinţe diferite, au fost condiţionaţi diferit şi sunt produsul propriei lor educaţii, al şcolarizării şi modului propriu de gândire. În afară de aceasta, au cerinţe şi convingeri religioase diferite. Întrucât ştiu că pe un client nu-l poţi schimba supărându-te pe el, nu mă las scos din liniştea mea. Nu accept să fiu supărat de cineva. Le doresc tuturor binele şi-mi văd de drumul meu”.
Japonezul mi-a arătat o listă cu numele a zece clienţi care-i datorau sume mari de bani şi care nici nu au reacţionat la multiplele sale atenţionări. Spuse: „Dimineaţa şi seara mă rog pentru ei, ca Domnul să-i lase să prospere şi să le multiplice câştigul. Mă rog ca fiecare din ei să-şi achite datoria cu plăcere, ca fiecare să fie cinstit, sincer şi favorizat, în orice privinţă. Am început această acţiune acum două luni. Între timp, opt dintre ei au plătit şi s-au scuzat pentru întârziere. Au mai rămas doar doi, dar ştiu că şi ei vor plăti”.
Acest afacerist a constatat că, modificându-şi atitudinea faţă de datornicii săi, va obţine totodată schimbarea atitudinii acestora faţă de el.

Idei forță
1. A înţelege totul înseamnă a ierta totul. Dacă înţelegi cauza dezechilibrului interior al unui alt om, vei avea mai multă milă şi înţelegere pentru el. Tu ştii că celălalt procedează întocmai pentru că a fost educat şi condiţionat în mod corespunzător.
2. Stresurile, mânia şi zbuciumul interior acţionează dăunător asupra cunoştinţelor tale, asupra
memoriei tale, deoarece înţelepciunea spiritului interior nu poate urca la suprafaţa conştientului, dacă
eşti încordat şi duşmănos. Revarsă iubirea şi bunăvoinţa asupra altora pană când, întâlnindu-i în spirit, te vei simţi cufundat într-o pace deplină.
3. Există o lege a cauzei şi a efectului, care acţionează oriunde şi oricând. Atmosfera ce o declanşezi, atitudinea pe care o ai se întorc asupra ta prin reacţiile oamenilor.
4. Cheia relaţiilor armonioase cu alţi oameni se află în respectul sincer pentru Divinul ce sălăşluieşte în tine însuţi şi în ceilalţi.

(Fragmente din cartea „Practica gândirii pozitive”, autor Joseph Murphy)

Categories: Articole

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com