Depășiți fricile

Fricile sunt mari consumatoare de energie mentală şi reprezintă principalele blocaje în calea progresului nostru. 

Prin legea atracţiei, atragem în fiinţa noastră exact acele lucruri sau condiţii de care ne este teamă sau ne îndoim, manifestându-se în jurul nostru circumstanţe care ne vor prinde ca într-un cerc vicios. Sunt anumite persoane cărora le este teamă în mod constant că li se va petrece ceva, şi astfel menţin constant în mintea lor o stare de tulburare şi agitaţie. Ţineţi minte că nu există nimic în lume de care ar trebui să vă fie frică cu adevărat. Nu este nimic în univers desemnat să ne rănească.

Una dintre cele mai bune căi de a îndepărta frica este aceea de a înfrunta deschis chiar acele lucruri de care vă este frică, respingând mental faptul că ele ar putea să vă facă rău, până în momentul în care acea frică dispare complet. Cauzele fricii voastre vă vor asalta, iar şi iar, până când veţi depăşi acea frică. Este o lege care afirmă că, cu cât vă este mai mult frică de ceva, cu atât acel ceva vă va înspăimânta şi mai mult. Oricum, dacă nu vă este frică şi o înfruntaţi, deschis şi detaşat, se va petrece exact opusul, adică frica va dispărea pentru totdeauna. De asemenea, menţineţi în minte acest mare adevăr: nicio situaţie nu este vreodată atât de înspăimântătoare şi dureroasă precum gândul sau imaginaţia noastră despre acea situaţie.

Chiar incidente în care sunt implicate fantome, magie neagră, posesiunea sufletului şi alte influenţe parapsihice îi pot afecta doar pe aceia care sunt temători, slabi şi sensibili la astfel de fenomene. Ele nu pot afecta o persoană cu o minte puternică. Mai departe, urmăriţi să câştigaţi forţă (aşa cum am explicat mai înainte) prin cunoaşterea faptului că nimic nu se petrece la întâmplare. Pentru orice eveniment există o motivaţie. Iată de ce vă este frică de ceva care vi se petrece în mod neaşteptat.

Înfruntaţi fiecare provocare a vieţii cu fermitate, cu atitudine pozitivă şi cu credinţă în Dumnezeu, Cel care ne poate oferi adevărata siguranţă şi încredere în sine.

 

(Fragment din lucrarea Cum să fim mereu fericiţi, autor Er. M. K. Gupta)

Categories: Articole

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com