Sfaturi folositoare pentru practica spirituală

1. Ore fixe: Timpul cel mai potrivit pentru practica spirituala este dimineața devreme – între orele 4 și 6 dimineața – și la apusul soarelui, atunci când influențele pure sunt predominante. Consecvența și sistemul de lucru sunt esențiale.


2. Un loc fix: Aspirantul este sfătuit să se așeze în același loc în fiecare zi. Locul nu trebuie schimbat și nici ales la întâmplare.

3. O poziție fermă: O asana (postură fizică) confortabilă ajută mintea să se focalizeze corespunzător, controlează aspectul dinamic și pasional, activ, în ființă și ușurează concentrarea mentală.

4. Poziția cu fața la nord sau la est: Acest lucru exercită o influență subtilă benefică asupra aspirantului și mărește eficiența în practică.

5. Moduri de rostire a mantrei/rugăciunii: Pentru a păstra atenția trează, pentru a vă păstra viu interesul, a elimina oboseala și a înlătura monotonia, este necesară în general îmbinarea formelor diferite de a pronunța mantra aleasă. Astfel unii yoghini repetă mantra cu voce tare și alteori o repetă mintal. Cea mai elevată și eficientă formă de repetare o constituie repetarea mentală.

6. Vizualizarea: Gândiți-vă că Divinul si maestrii spirituali se află chiar în fața voastră; creați astfel mintal imaginea lor într-o formă frumoasă, inspiratoare, sfântă. Acest tip de vizualizare ajută aspirantul într-o măsură foarte mare să dobândească eficiență în practica sa spirituală.

7. Perseverența și tenacitatea: Continuați sadhana (practica spirituală) cu perseverență și tenacitate, căci astfel veți înțelege țelul suprem în viață și vă veți bucura de Fericirea Sublimă a Divinului.

 

Extrase din lucrarea Japa yoga, autor Swami Shivanada

Categories: Articole

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com