Cum să-ți dezvolți încrederea în sine

A avea încredere înseamnă siguranţă interioară, pe care o ai doar prin intermediul credinţei. A crede constituie o atitudine a spiritului, ce se bazează pe înţelegerea mecanismelor sufleteşti-spirituale, adică pe cunoaşterea inconştientă a faptului că subiectele gândurilor şi sentimentelor tale îţi modelează viaţa, îţi determină destinul.
Dacă te acordezi cu prezenţa divină din lăuntrul tău, poţi trece prin viaţă cu ferma încredere şi convingerea că, mulţumită puterii divine care te întăreşte, poţi literalmente orice. Vei vedea că înlături cu uşurinţă piedici şi dificultăţi şi că stăpâneşti în mod strălucit provocările vieţii.


Sub impulsul unei amare autocritici, un afacerist mi-a povestit că a falimentat. Din acest motiv, se simţea inferior şi îşi făcea o mulţime de reproşuri.
I-am recomandat omului o rugăciune specială, care să-i insufle încredere în divinul ce sălăşluia în trupul său. Rugăciunea recomandată a făcut „miracole” pentru afaceristul în cauză.
În fiecare dimineaţă, privindu-se în oglindă îşi repeta cu convingere: „Dacă Domnul este în mine, cine poate fi împotriva mea? Datorită forţei divine ce mă întăreşte, pot să fac şi să obţin orice. Succesul îmi este destinat, bogăţiile îmi sunt sortite. Mulţumesc pentru binecuvântarea divină din viaţa mea”.
Au trecut câteva săptămâni şi omul cunoscu o văduvă. Cei doi s-au simţit atraşi unul spre altul; s-au căsătorit şi sunt foarte fericiţi. Femeia i-a dat soţului său capitalul necesar pentru deschiderea unei noi afaceri în care ea lucra pe post de contabilă. Perechea se bucură de o foarte bună cifră de afaceri.
Scriitorul, istoricul şi social-politicianul englez Thomas Carlyle, fidel idealismului german, zicea: „Bogăţia omului constă în suma a tot ceea ce el iubeşte şi binecuvântează şi care, la rândul său, îl iubeşte şi îl binecuvântează”.
Nu destinul îţi barează drumul spre succes sau bogăţie, nici lipsa de bani, recomandări ori relaţii. Tu însuţi îţi stai în cale. Şi pentru a schimba aceasta, nu trebuie decât să-ţi modifici odată pentru totdeauna atitudinea spirituală. Fă-ţi un obicei din a gândi: „Succesul îmi este destinat. Sunt un canal al lui Dumnezeu1”.
Conţinutul gândirii şi credinţei tale este creator: devii ceea ce crezi zi de zi în adâncul sufletului tău.

Idei forţă
1. Eşti unic! Pe pământ nu există altul identic cu tine. Ai multe capacităţi, daruri, talente. Doar tu eşti înzestrat de la natură ideal, astfel încât în modul tău unic să găseşti drumul spre realizarea de sine.
2. O formulă aproape magică pentru construirea încrederii în sine constă în a se privi dimineaţa în oglindă şi, în deplinătatea conştiinţei Divinului din om, pronunţarea timp de 5 minute a următoarelor afirmaţii: „Dacă Dumnezeu este în mine, cine este împotriva mea? Mulţumită puterii Domnului, care mă întăreşte, pot să fac şi să realizez orice acţiune benefică”. Fă-ţi un obicei din aceasta şi, în felul acesta, plin de încredere în sine şi credinţă în bine, vei realiza tot ceea ce aştepţi de la viaţă.
3. Tinde către tot ce este mai bun şi aceasta îţi va fi dat.
4. Credinţa în Dumnezeu şi in toate cele bune trebuie s-o demonstrezi vizibil, acasă, la serviciu, în relaţiile cu alţi oameni şi în orice împrejurări.Crede în puterea creatoare a spiritului tău, care este părtaş la spiritul Cosmic Infinit.
5. Imaginează-ți că ești plin de succes, bunăstare și fericit. Încearcă să simți această stare ca pe o realitate și, cu toate dificultățile aparente și piedicile ce-ți stau în cale, imaginea ta reprezentativă se va realiza.

(Fragmente din lucrarea „Practica gândirii pozitive”, autor Joseph Murphy)

Categories: Articole

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com