Miracole și vindecări la Lourdes

În 1858 la Grota Massabielle, lângă Lourdes, Franţa, Fecioara Maria i-a apărut de 18 ori Bernadetei Soubirous, o fetiţă în vârstă de 14 ani. De atunci, Lourdes a devenit unul dintre cele mai faimoase locuri de pelerinaj, atrăgând milioane de pelerini din întreaga lume în fiecare an. 

„Aici, orbii ajung să vadă, muții vorbesc, surzii aud, șchiopii merg, răniții și leproșii sunt vindecați.” Aceasta mi-a spus un francez când am intrat în grota de la Lourdes, în timpul vizitei mele recente la altarul tămăduitor. Până atunci vizitasem multe dintre altarele și locurile sfinte vindecătoare din Europa și Orient. De data aceasta însă am făcut ceva neobișnuit. M-am amestecat cu pelerinii, m-am îmbăiat în izvoarele locului și am vorbit cu mulți pacienți, unii dintre ei părând a fi cazuri fără speranță. Am vizitat spitalul unde oamenii erau îngrijiți, am vorbit cu doctorii, cu asistentele și cu mulți alții. Un doctor englez mi-a spus: „Veniți să o vedeți pe sora mea. Nu suntem catolici, dar am venit aici să ne îmbăiem în aceste ape”. Am vorbit cu ea. Avusese parte de o vindecare impresionantă. Fratele ei mi-a spus că avusese cancer în faza terminală. L-am întrebat cărui fapt atribuie el vindecarea, iar el a răspuns: „Atmosfera acestui loc, plus credința”.

Am vorbit cu mulți oameni din toate părțile lumii, care au băut din apa locului sfânt. Mulți au spus că rudele lor au fost vindecate și că au beneficiat de pe urma acelei ape. I-am privit ore în șir. Sute de oameni erau scoși din ape, după îmbăiere, în scaunele cu rotile. Unii aveau o lumină misterioasă în ochi. Într-un caz, am ajutat să împing căruciorul unei femei și am vorbit cu ea. Ea a spus: „Știu că acum sunt vindecată”. Am întrebat-o: „Cum de știți aceasta?” Doream să aud răspunsul ei. Ea a spus: „Este un sentiment lăuntric pe care nu-l pot descrie. Știu că în seara asta voi merge”. Într-adevăr, în seara aceea s-a ridicat și a mers și am vorbit cu ea o lungă perioadă de timp. Ea a declarat că vindecarea ei s-a datorat faptului că a invocat-o pe Sfânta Fecioară.

De ce se petrec aceste vindecări? Procentul lor este mic; cu toate acestea, doctorii, oamenii de știință și alții recunosc vindecările. Însă întrebarea rămâne: De ce? Trebuie să recunoaștem că se produc vindecări în toate locurile sfinte din întreaga lume, și aceasta de nenumărate generații. Oamenii s-au vindecat la altarele budiste, în locurile sfinte Shinto din Japonia, precum și la sanctuarul lui Asclepios. Acești oameni nu știau nimic despre Fecioara Maria, despre Iisus sau despre Moise; nu au fost interesați sau nu au fost educați în religia creștină; cu toate acestea, au obținut vindecarea. Răspunsul la toate acestea este adevărul simplu că toate vindecările se datorează Legii credinței. Există o singură Prezență vindecătoare – Prezența lui Dumnezeu în om; și există un singur proces vindecător – credința. Bineînțeles, există multe tehnici și procese de vindecare, dar, în realitate, nu este nicio altă putere vindecătoare în afara Inteligenței vii din ființa omului, care l-a creat.

Iată una dintre întrebările frecvente ridicate la Lourdes: „Cum se face că această apă, care este în mod clar poluată cu tot felul de bacterii virulente și nu este aproape niciodată reîmprospătată, nu contaminează oamenii?” Voi răspunde la această întrebare spunând că ceea ce experimentăm este întotdeauna în conformitate cu credința noastră. Legea Vieții este credința.

La Lourdes am participat la niște băi publice și m-am îmbăiat în acea apă despre care oamenii cred că vindecă. Mulți oameni, care aveau tot felul de răni și boli dezgustătoare, se scăldau în aceeași apă. Cu toții făceam baie în aceeași apă. Însă nu mi-a fost absolut deloc frică de contaminare sau infecție. Am vrut să văd cu ochii mei ce anume se petrecea în acel loc și care era reacția oamenilor care se îmbăiau. Ceea ce am descoperit a fost simpla credință oarbă, nu bazată pe înțelegere, ci doar credința oarbă că ceva miraculos se va petrece. Nu vă recomand să intrați în acea apă și să vă îmbăiați dacă vă este frică de infecții și bacterii, căci aceasta ar fi ceva prostesc. Dacă nu vă este deloc frică, atunci nimic rău nu vi se va petrece.

Un medic mi-a spus că, potrivit analizei microbiene, apa conținea foarte mulți germeni vătămători. Apoi a adăugat că, în ciuda acestui fapt, aceeași apă avea un efect de antibiotic puternic, adică distrugea virulența celor mai periculoși germeni. Întrebarea firească ce apare, în mod frecvent, este aceasta: „De ce oamenii care se îmbăiază în acea apă poluată nu sunt infectați de ea?” Totul se datorează credinței. Atunci când vedeți o mare masă de oameni care se roagă și cred că apa este sacră și are puteri vindecătoare, credința mulțimii sau a ființei individuale este suficientă; atunci, încă o dată, după credința lor, așa li se va face. „Facă-se după credința ta.” Puterea spirituală tămăduitoare nu se află în apă. Puterea și rezultatul minunat se află în credința oamenilor.

Oamenii din Lourdes mi-au spus: „Am sărutat piatra pe care a apărut Fecioara Maria și rănile pe de față și de pe buze mi-au dispărut”. Știți deja acum că nu există nicio putere într-o bucată de piatră; însă mulțimea de oameni poate proclama, se poate ruga, incanta și cânta că piatra este sfântă și toți cei care o ating se vor vindeca. Din nou, este vorba despre același principiu – credința produce vindecarea, nu piatra respectivă. Oamenii transferă puterea spirituală lăuntrică rocilor, stâncilor, apelor, izvoarelor etc., iar în tot acest timp Prezența divină din ființa lor rămâne tăcută și așteaptă trezirea omului, spunând: „Veniți la Mine, toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi da odihnă”. (Matei 11:28)

(Fragmente din lucrarea Puterea miraculoasă a minții tale, vol.3, Cartea Călătorind cu Dumnezeu, cap. 1, Vizita mea la Lourdes, autor Joseph Murphy)

Categories: Articole

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com